3.3 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 18:49
No menu items!

Judecătorii zguduie PSD: Viorica Dăncilă nu este președintele partidului. UPDATE: Liviu Dragnea a cerut anularea alegerii Vioricăi Dăncilă

spot_img

Viorica Dăncilă nu este în mod oficial preşedintele PSD, ci doar interimar, anunță Antena 3 care citează o decizie a Tribunalului București.

La ultimul congres extraordinar al PSD au fost votate mai multe modificări ale statului PSD, modificări în baza cărora Viorica Dăncilă a fost aleasă să conducă partidul. Numai că alegerea s-a făcut în baza unui nou statut al partidului, adoptat chiar în cadrul aceluiași Congres.

Conform legii, statutul partidului trebui validat de către judecători. Astfel, statutul PSD a ajuns pe masa judecătorilor de la Tribunalul București, care au amânat inițial cauza, iar acum au cerut acte suplimentare de la PSD și n-au dat nicio decizie în ceea ce privește statutul partidului.

Practic, la acest moment, Viorica Dăncilă nu este președinte plin al PSD ci doar președinte interimar, ca urmare a deciziei CEX ce a succedat condamnării lui Liviu Dragnea.

Problema pentru PSD ar fi convocarea statutară a Congresului din 23 august, în care doresc să o desemneze pe Viorica Dăncilă candidat la prezidențiale.

Conform stiripesurse.ro, Liviu Dragnea ar fi depus în instanță o cerere de intervenție, în calitate de intervenient principal, în contradictoriu cu PSD, prin cabinetul avocatului Flavia Teodosoiu, pentru anularea alegerii Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor la Congresul PSD în funcțiile de președinte, respectiv secretar general PSD. În cererea depusă în instanță, fostul președinte PSD cere respingerea cererii de înscriere în Registrul partidelor politice de la Tribunalul Bucuresti a rezultatului alegerii ca președinte al PSD a Vioricăi Dăncilă “pe motiv de ilegalitate și nestatuaritate a alegerii, datorită faptului că alegerea sa ca Președinte al PSD s-a făcut de către delegații la Congresul PSD din 29 iunie în baza modificărilor de Statut votat tot în acel congres dar neînscrise la Tribunalul București”. De asemenea, Liviu Dragnea cere respingerea cererii de înscriere în Registrul partidelor politice de la Tribunalul București a rezultatului alegerii ca secretar general al PSD a lui Mihai Fifor.

E. Stan