14.2 C
București
marți, 30 aprilie 2024 - 8:28
No menu items!

Supă cremă de spanac

spot_img

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

supa_spanac5

Spanacul este o plantă legumicolă, anuală, folosită atât în medicină, cât și în gastronomie. Datorită conținutului bogat de fier, este recomandat a fi consumat după sezonul rece, pentru rezistența organismului. Conținutul ridicat de vitamina C si E, selenium și magneziu, potasiu și acid folic, îl face eficient în lupta împotriva stresului și reglarea tensiunii arteriale. În bucătărie este folosit atât în stare crudă, în salate, stors pentru suc, sau în supe și plăcinte.

Ingrediente:

  • 250 gr spanac,
  • 1 cartof,
  • 100 gr țelină,
  • 50 gr unt,
  • 50 ml lapte,
  • 2 căței de usturoi,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Cartoful și țelina se curăță, se spală și se taie cubulețe. Se pune țelina la fiert cu puțină sare, iar, când dă în clocot, adăugăm cubulețele de cartof.

supa_spanac

Cățeii de usturoi se călesc în jumătate din cantitatea de unt, cu puțină sare.

supa_spanac2

Când începe să se înmoaie, se adaugă spanacul și se călește la foc mediu, pentru 3-4 minute, amestecând din când în când. Se adaugă apoi legumele fierte și parte din apa în care au fiert acestea cât să le acopere și se mai lasă pentru 4  minute la foc mediu.

Cu ajutorul unui blender se pasează supa obținută, adăugând înainte untul rămas și lapte, puțin câte puțin. Se potrivește de sare și piper.

Dacă are consistență prea groasa, se poate subția cu lapte.

supa_spanac4

Se servește caldă sau rece, ca atare, cu ou sau cu fulgi de ceapă.

supa_spanac3

Poftă bună!

Nicoleta Popa