18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 1:16
No menu items!

Sunt sănătoase cojile de portocale?

spot_img

coaja de portocale

Cojile de portocale pot fi sănătoase pentru că ajută la digestie, reduc infecțiile, scad colesterolul și luptă împotriva cancerului de sân. Totuși, acestea pot aduce și câteva preocupări pentru sănătate.

Înainte de a consuma coaja unei portocale, este bine să cunoaștem originea acesteia.

Pentru a evita ingerarea de pesticide sau erbicide, alege portocale organice. Proveniența portocalei dintr-o cultură certificată ecologic este  evidențiată prin aplicarea unui autocolant ce poartă mențiunea certificat organic și în care se îmbină două culori, alb și verde.

Coaja de portocală ajută la digestie. Aceasta are mai mulți fitonutrienți și flavonoide decât pulpa interioară. În același timp, are proprietăți anti-inflamatorii care te feresc de probleme gastro-interstinale, precum aciditate, arsuri, diaree sau flatulență, precizează eHow.

Cojile de portocale conțin foarte puține grăsimi, nu au sodiu și nici colesterol.

Cojile de portocală sunt pline de vitamina C (8,2 mg într-o singură lingură de coajă rasă) și vitamina A, ambele antioxidanti naturali care stimuleaza sanatatea, ajuta sistemul imunitar si lupta impotriva infectiilor, racelii si gripei.. Alte vitamine includ riboflavina, tiamina, niacina, acidul folic, vitamina B6 si vitamina B5.

Conținutul de minerale al cojii de portocală cuprinde 10 mg de calciu împreună cu cantități mici de fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru și seleniu.

Totodată, consumul de coajă de portocale ajută la reducerea colesterolului, deoarece conține hesperidină, un flavonoid care ajută la reducerea colesterolului.

R.M.