1.1 C
București
sâmbătă, 9 decembrie 2023 - 14:35
No menu items!

SUA își avertizează cetățenii să evite Ucraina din cauza amenințărilor militare ale Rusiei

spot_img

Departamentul de stat al SUA şi-a prelungit atenţionarea de călătorie pentru Ucraina, avertizându-şi cetăţenii cu privire la ameninţarea militară sporită pe care o reprezintă Rusia pentru această ţară şi îndemnând pe oricine intenţionează să viziteze Ucraina să se răzgândească.

Guvernul american, care a emis anterior o notificare de călătorie de gradul 4 cu privire la Ucraina, plasând-o pe lista ţărilor cu cel mai ridicat risc din cauza noului tip de coronavirus, a subliniat în noua sa notificare că „cetăţenii americani ar trebui să fie la curent cu informaţiile conform cărora Rusia plănuieşte o acţiune militară semnificativă împotriva Ucrainei”.

Ameninţarea unui conflict între Rusia şi Ucraina a escaladat în ultimele săptămâni, SUA şi Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) acuzând Rusia că ar comasa trupe la frontiera sa cu Ucraina.

La rândul său, Moscova cere să se pună capăt extinderii NATO spre est şi a cerut recent garanţii de securitate din partea organizaţiei în schimbul dezescaladării situaţiei de la frontiera cu Ucraina.

                                                                                                                    Adina Silav