7.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 2:54
No menu items!

SUA a amânat o reuniune americano-rusă pe tema Siriei. Rusia regretă amânarea întrevederii bilaterale

spot_img

SUA a amânat o reuniune americano-rusă pe tema Siriei. Rusia regretă amânarea întrevederii bilaterale

Departamentul american de Stat a amânat marţi o întâlnire cu diplomaţi ruşi, ce urma să fie consacrată proiectatei conferinţe internaţionale privind Siria, denumită „Geneva 2” şi care a fost propusă în luna mai de SUA şi Rusia, relatează Associated Press citând oficial de rang înalt din cadrul Departamentul de Stat American, sub protecția anonimatului.

Rusia regretă că SUA au decis să amâne o reuniune bilaterală privind Siria, a anunţat marţi adjunctul ministrului adjunct de externe rus Ghennadi Gatilov, relatează AFP.

„Este regretabil că partenerii noştri au decis să anuleze întrevederea bilaterală dintre Rusia şi SUA pentru a discuta probleme legate de convocarea unei conferinţe internaţionale privind Siria”, a scris oficialul rus pe contul de Twitter.

Un înalt responsabil al Departamentului de Stat american a anunţat, sub rezerva anonimatului, că SUA au decis să amâne o reuniune prevăzută cu Rusia privind criza siriană.

„Având în vedere consultările în curs privind un răspuns la atacurile chimice din 21 august, în Siria, am decis să amânăm întrevederea subsecretarului de stat Wendy Sherman şi a ambasadorului Robert Ford cu o delegaţie rusă, întâlnire ce era prevăzută în această săptămână la Haga”, a declarat responsabilul american.

Cele două părţi vor analiza o reprogramare a acestei reuniuni, a afirmat el, insistând pe necesitatea „găsirii unei soluţii politice globale şi durabile la criza din Siria”.

 C.I.