7.8 C
București
luni, 4 martie 2024 - 1:05
No menu items!

Studiu: Dimensiunea și greutatea influențează numărul de parteneri sexuali

spot_img

Bărbații cu înălțime medie spre mare și foarte mare sunt mai atrăgători sexual decât cei scunzi. De asemenea, femeile mai înalte au un avans pe ”piața acuplărilor”. Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Chapman, din California, SUA, citat de presa franceză.

Studiul a avut drept subiecți peste 60.000 de voluntari heterosexuali, 52% bărbați și 48% femei, cu o vârstă medie de 37 de ani.

Dimensiunile, nivelul de educație, vârsta și indicele de masă corporală (IMC) au fost folosiți ca indicatori principali în descrierea vieții sexuale a fiecăruia dintre cei intervievați.

Rezultatele arată că subiecții între 30 și 44 de ani au avut în medie 8 parteneri de la începutul vieții sexuale.

58 % din bărbați și 56% din femei au avut avut mai mult de 5 parteneri. Pentru 29% din bărbați și 23% din femei, numărul a fost de peste 14.

Dimensiunea și IMC au fost puse în relație cu numărul de aventuri. A reieșit că bărbații scunzi au avut mai puțin de 5 partenere. Cei cu înălțime medie sau mare au avut de până la trei ori mai multe relații decât cei scunzi.

”Aceste rezultate arată că înălțimea este un criteriu pertinent pe piața acuplărilor”, a declarat David Frederick, autorul principal al studiului. Acesta nu are însă explicații științifice care să stabilească o legătură directă.

Bărbații care au o greutate normală și cei supraponderali au raportat un număr mai mare de parteneri sexuali, în comparație cu cei subponderali, pentru că ”sunt percepuți ca fiind mai puternici și mai sportivi”.

La fel și în cazul femeilor: doamnele foarte slabe, care pot suferi de anorexie și care sunt nemulțumite de felul în care arată, nu au nicio motivație pentru a-și arăta corpul și, astfel, au la activ mai puține aventuri.

TIberiu Szabo