13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 4:09
No menu items!

Stroe: Congresul PNL, o pată neagră în istoria sa. Partidul lui Tăriceanu va întruchipa liberalismul

spot_img

Radu Stroe consideră că recentul congres al PNL reprezintă „o pată neagră” pentru istoria de 139 de ani a partidului, dar și o punere în scenă „a unei piese de prost gust”

Stroe-Radu_SZ

Radu Stroe consideră că recentul congres al PNL reprezintă „o pată neagră” pentru istoria de 139 de ani a partidului, dar și o punere în scenă „a unei piese de prost gust„. Deputatul reclamă totodată faptul că PNL renunță la tradiția liberală și la valorile liberalismului.

În opinia lui Radu Stroe, liberalismul din România are nevoie de o revigorare pentru a continua să existe, motiv pentru care noua formațiune pe care Călin Popescu-Tăriceanu o va înființa „va întruchipa întru totul liberalismul„.

Potrivit unui comunicat de presă remis luni, Radu Stroe consideră că, punând interesele personale pe primul loc, liderii PNL arată că „nu au învățat nimic din sancțiunea primită din partea electoratului la alegerile europarlamentare” și că cedează în fața „șiretlicurilor apropiaților lui Traian Băsescu prin care încearcă să dezmembreze partidul și să îl subjuge„.

Zilele acestea am trăit un nou episod regretabil, care va rămâne ca o pată neagră pentru istoria de 139 de ani a PNL. Actualii lideri ai PNL au renunțat, fără să clipească, la tradiția liberală, la valorile și principiile liberalismului. La Congresul PNL am asistat la o punere în scenă a unei piese de prost gust, la finalul căreia rezultatul a fost cel deja prestabilit și care a consfințit trădarea electoratului liberal și a partenerilor din ALDE. Această politică păguboasă de a pune interesele personale pe primul loc a fost sancționată de electoratul român o dată, la alegerile europarlamentare, însă liderii PNL arată că nu învață nimic din tot ceea ce se întâmplă și continuă în ignoranța cu care au tratat liberalii și pe toți ceilalți români în ultimele luni.

Radu Stroe

Stroe a adăugat că, în opinia sa, „ceea ce s-a întâmplat la acest congres este inexplicabil„.

Radu Stroe consideră că liberalii ar fi trebuit să analizeze lucid rezultatele acțiunilor politice din ultima vreme și să ia seamă de mesajul pe care alegătorii l-au dat prin votul lor.

Cei aleși la conducerea partidului au decis să meargă până la capăt cu dezertarea de la liberalism și să continue un proiect de fuziune care vine în ajutorul pedeliștilor cu probleme de imagine. (…) Antonescu și ceilalți îi acuză de trădare pe cei care nu sunt de acord cu ei, însă uită cine a trădat electoratul român și partenerii europeni. Aceștia continuă o politică a trădării doar pentru a fi atinse obiectivele personale ale liderului actual.

Radu Stroe

R.D.