19.5 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 3:03
No menu items!

Stephen Hawking: O civilizație extraterestră ar putea distruge Terra

spot_img

Faimosul fizician Stephen Hawking a declarat într-un interviu acordat publicației spaniole “El Pais” că se teme de faptul că extratereștri nomazi ar putea distruge Terra.

Pâna acum, Stephen Hawking a făcut multe afirmații înspăimântătoare, comentează CNET. A spus că se teme de inteligența artificială și că rasa umană evolueaza atât de încet încât asta ne-ar putea aduce un final rău.

Acum, Hawking are alte temeri. El a declarat pentru “El Pais” că se teme că extratereștri ne-ar putea distruge și că acest lucru ar putea fi mai rău decât atunci când Cristofor Columb și-a făcut apariția în America.

„O asemenea civilizație extraterestră, foarte avansată, probabil că a devenit nomadă căutând să cucerească și să colonizeze orice planetă poate gasi. Conform creierului meu matematic, doar cifrele în sine mă fac să mă gandesc că ideea unor extratereștri este perfect rațională. Adevărata provocare este să ne dăm seama cum ar putea fi acești extratereștri”, a spus Hawking.

Hawking mai este îngrijorat și de faptul că ne batem joc atât de mult de planeta noastră, încât va trebui să o părăsim la un moment dat.

„Cred că supraviețuirea rasei umane va depinde de abilitatea noastră de a găsi o nouă casă undeva în Univers, pentru că există un risc tot mai mare de producere a unui dezastru pe Pământ”, mai spune el.

Rugaciunile, însă, nu ne vor ajuta, subliniază Hawking care a amintit încă o dată că el nu crede în Dumnezeu. „Eu folosesc termenul Dumnezeu într-un mod impersonal, asa cum o făcea și Einstein pentru legile naturii”, mai spune Hawking.

Fizicianul avertizează că „legile știintei sunt suficiente ca să ne explice originile Universului”. “Nu este necesar să-l invocăm pe Dumnezeu”, conchide Stephen Hawking.