24.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 14:36
No menu items!

Stenograme din ședința Biroului Executiv al PNL: „Comunicarea noastră e deficitară”

spot_img

O serie de stenograme ale discuțiilor purtate de liderii liberali, marți, în ședința Biroului Executiv (BEx) al PNL scot la iveală nemulțumiri ale acestora vizavi de politica dusă de președintele partidului, Florin Cîțu, inclusiv în ceea ce privește comunicarea publică. 

Astfel, imediat ce Cîțu a arătat că pilonul II de pensii nu are legătură cu procentul de 9,4 din PNRR, Gheorghe Flutur a replicat: „Comunicarea PNL este deficitară. PSD pare generos, iar noi ne opunem”. 

Mai echilibrat în dialog, premierul Nicolae Ciucă a arătat că procentul de 9,4 poate fi pus în discuție. „Dar, trebuie să facem reformele din PNRR pe Legea pensiilor”, a adăugat Ciucă. 

O concluzie a venit de la Raluca Turcan: „Acum cheltuim 8 și ceva. Până la 9,4 mai e un spațiu confortabil, deci, e politizată discuția”.

La rândul său, primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a subliniat că, la mijlocul anului, primăria poate intra în faliment, dacă nu e ajutată pe partea de cheltuieli pentru termoficare. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă la temerile primarului a venit rapid: „Am discutat cu Nicușor Dan de vreo trei ori, caută și vom lua măsuri”. 

Ședința conducerii PNL s-a tensionat și mai mult când Florin Cîțu a anunțat că îl susține pe deputatul Pavel Popescu pentru șefia Comisiei de Apărare din Camera Deputaților.

Robert Sighiartău, vicepreședinte al partidului, i-a reproșat lui Florin Cîțu că își încalcă promisiunea de a-l sprijini pentru această funcție pe deputatul Ben Oni Ardelean: „Am avut, Florin, un gentlemen’s agreement. Nu s-a respectat„, a spus Sighiartău. Sighiartău a fost susținut și de alți lideri PNL, care au transmis că nominalizarea lui Pavel Popescu la șefia Comisiei de Apărare ar fi nepotrivită.

Reproșurile către Florin Cîțu au venit, ulterior, la Parlament, chiar din partea lui Ben Oni Ardelean, care l-a acuzat pe Cîțu că a mințit atunci când i-a promis șefia Comisiei de Apărare. 

Emanuel Stan