15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 8:18
No menu items!

Ștefan Florescu: Şahul trebuie introdus ca materie opţională de studiu în programa şcolară

spot_img

Şahul îmbunătăţeşte concentrarea, dezvoltă gândirea logică şi în perespectivă, imaginaţia şi creativitatea, stimulează atitudinea şi comportamentul social adecvat, dezvoltarea personalităţii, încurajează spiritul de fair – play şi contribuie la o mai bună integrare în colectiv.

Acestea sunt raţiunile care îl fac pe președintele Fundației „Din Suflet, pentru Suflet” să afirme că „șahul este la fel de important în dezvoltarea copiilor noştri precum matematica sau limba română”. Discutând în teren cu foarte mulţi părinţi pe tema propunerii sale, respectiv ca şahul să fie introdus drept materie opţională în programa şcolară, toți au primit-o cu multă deschidere. În acest sens, Ștefan Florescu va demara un proiect, care presupune, într-o primă etapă, consultări cu reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, ai Ministerului Tineretului şi Sportului, Inspectoratului Şcolar Sector 6, Federaţiei Române de Şah şi, în primul rând, cu părinţii copiilor din sectorul 6. „În urma acestora, îmi doresc identificarea modalităţilor prin care micuţii noştri să poată să beneficieze de „ORA DE ŞAH”, pentru o dezvoltare armonioasă a minţii şi a spiritului”, a spus Ștefan Florescu.

Totodată, prin programul socio – educativ al Fundaţiei „Din Suflet, pentru Suflet”, va fi demarată colaborarea cu asociaţii care organizează cursuri de şah, urmând ca de acestea să beneficieze copiii provenind din familiile defavorizate sau cei instituţionalizaţi în centre de plasament de pe raza sectorului 6.

Valeriu Motoc