3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 8:03
No menu items!

Statul a distribuit doar 1,6% din măștile produse de utilajul de 1 milion de euro inaugurat cu fast de Orban

spot_img

Doar 60.000 măști au fost distribuite din cele produse de utilajul de 1.000.000 euro, inaugurat cu mare fast de Orban. De ce s-au livrat numai 1,6% din total

Directorul Romarm, Gabriel Țuțu: “Restul măștilor sunt pe stoc. Sunt 15 producători români de măști în România, autohtoni, care folosesc materiale exclusiv produse în România și care, din cauza costului de producție care sunt mai mari decât cele cu care vin măștile din China, nu pot să vândă și stau cu ele pe stoc. Inclusiv Compania Romarm a cumpărat în primăvară un aparat de un milion de euro din China, însă a distribuit către români doar 60.000 de măști deși, utilajul a fost prezentat de premierul Ludovic Orban ca un mare succes, scrie Libertatea.

Trei tipuri de măști s-au produs:

  • 3,65 milioane de măști chirurgicale de unică folosință, cu 3 pliuri, 3 straturi
  • 39.490 de măști chirurgicale de unică folosință, model N95
  • 6.930 de semi-măști filtrate împotriva particulelor

Dintre toate măștile produse, au fost distribuite:

  • 55.150 din cele cu 3 pliuri și 3 straturi;
  • 620 din cele chirurgicale;
  • 5.590 din cele filtrate

În total, au fost distribuite aproximativ 60.000 de măști, respectiv doar 1,6% din total, în condițiile în care statul român a investit 16 euro pentru producerea fiecărei măști.

Directorul Romarm, Gabriel Țuțu, a declarat pentru Liberatea că „restul măștilor sunt pe stoc”. „Sunt 15 producători români de măști în România, autohtoni, care folosesc materiale exclusiv produse în România și care, din cauza costului de producție care sunt mai mari decât cele cu care vin măștile din China, nu pot să vândă și stau cu ele pe stoc. Inclusiv Romarm”, recunoaște Țuțu pentru sursa citată.