9.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:52
No menu items!

Statistici tulburătoare în Anglia. Oamenii de culoare au de patru ori mai multe șanse să moară de Covid-19

spot_img

Oamenii de culoare au mai mult de patru ori mai multe șanse să moară din cauza Covid-19 decât albii, potrivit cifrelor oficiale stricte care expun o diferență dramatică în impactul pandemiei coronavirusului în Anglia și Țara Galilor, scrie The Guardian. Cifrele oficiale arată că uriașa diferență nu se datorează doar sănătății și situației economice.

Oficiul Național de Statistică din Anglia a constatat că diferența de impact a virusului nu a fost cauzată doar de diferențele preexistente în bogăția, sănătatea, educația și regimul de viață al comunităților.

Acesta a descoperit că, după ce a luat în considerare vârsta, condițiile de sănătate și dizabilitate și alte caracteristici socio-demografice, oamenii de culoare erau încă aproape de două ori mai numeroși decât oamenii albi în riscul de deces de Covid-19.

Bărbații provenind din Bangladesh și Pakistan au avut de 1,8 ori mai mare risc să moară din cauza Covid-19 decât bărbații albi, după ce au fost contabilizați alți factori preexistenți, iar femeile din aceste grupuri etnice aveau de 1,6 ori mai multe șanse să moară de virus decât concetățenele lor albe.

S-a constatat că riscul de deces de Covid-19 pentru persoane din grupuri etnice chineze și mixte este similar cu cel al albilor.

„Aceste rezultate arată că diferența dintre grupurile etnice din mortalitatea Covid-19 este parțial rezultatul unui dezavantaj socio-economic și al altor circumstanțe, dar o parte a diferenței nu a fost încă explicată”, a declarat ONS.

Cercetările de luna trecută au confirmat suspiciunile că grupurile minoritare s-au confruntat cu cel mai mare risc din cauza coronavirusului și au arătat că zonele cu populații minoritare etnice numeroase din Anglia și Țara Galilor au avut tendința de a avea rate de mortalitate mai mari în timpul pandemiei.

Articolul integral poate fi citit aici.