12.9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 18:40

Stat Islamic a REVENDICAT atentatele de la Paris: “Sunt un miracol”

spot_img

Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic, activă în principal în Siria şi Irak, a revendicat atentatele de la Paris, despre care spune că sunt “un miracol”, informează publicaţia britanică The Independent.

“Atentatele comise la Paris sunt un miracol”, a transmis Centrul media Al-Hayat, agenţia de propagandă a reţelei teroriste Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant) .

Centrul de propagandă teroristă a anunţat că va difuza în scurt timp o înregistrare video în care se va face și revendicarea atacurilor teroriste de la Paris. De altfel, în cursul unuia dintre atentate, teroriștii au luat ostatici.

Atacurile teroriste de la Paris sunt o reacţie la ofensele aduse profetului musulman Mahomed şi la raidurile aeriene efectuate de Franţa în Siria şi Irak, anunţă reţeaua teroristă Stat Islamic într-o înregistrare postată după revendicarea atentatelor din Franţa. Atentatele din Franţa au fost comise de mujahedini care purtau centuri explozive, precizează reţeaua Stat Islamic, subliniind că zonele din Paris vizate fuseseră studiate cu atenţie.

Într-adevăr, luptătorilor noştri li s-a ordonat să atace necredincioşii oriunde i-ar întâlni, deci, ce mai aşteptaţi? Avem arme şi maşini disponibile, la fel şi ţinte care să fie atacate. Avem chiar şi otravă, aşa că otrăviţi apa şi mâncarea inamicilor lui Allah“, afirmă, într-o înregistrare video difuzată sâmbătă, un militant al organizaţiei teroriste sunnite.

Simpatizanții rețelei teroriste au postat mesaje de încurajare pe rețelele sociale, în grupurile create de ei.

Autorităţile franceze au centralizat 128 de morţi în urma atentatelor comise vineri seară la Paris, conform unui bilanţ provizoriu valabil până la ora 12.00, ora României. alte 180 – 200 de persoane sunt rănite, 99 fiind în stare critică.