8.4 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 0:51

Starea răniților de la Colectiv. Vedetele se mobilizează pentru unul dintre ei

spot_img

Pentru fiecare dintre cei 145 de răniți internați în spitale din Capitală fiecare oră care trece poate fi un pas crucial. Dureros este că, duminică, alte trei tinere, care au scăpat inițial cu viață din club, apar acum pe lista morților.

Bilanțul actualizat al tragediei: 30 de morți și 145 de răniți, dintre care 90 în stare gravă

Spitalul “Bagdasar-Arseni”: Cinci pacienți sunt în stare critică

Cinci pacienți sunt în stare critică la Spitalul “Bagdasar-Arseni”, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unității medicale, doctorul Florin Bica.

Potrivit acestuia, starea pacienților de la “Bagdasar-Arseni” este totuși una staționară.

“Sunt staționari. Medicii au început să le schimbe pansamentele. În stare critică sunt cinci pacienți din cei 22. Șase sunt pe secție, 16 la reanimare”, a precizat medicul.

Spitalul Elias: Trei pacienți în stare critică

Trei pacienți sunt în stare critică la Spitalul Elias din cei 14 internați la această unitate medicală în urma incendiului de la Clubul Colectiv, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul instituției Doina Dimulescu.

“În momentul de față sunt nouă pacienți în Terapie Intensivă, din care opt intubați, dintre aceștia trei în stare critică. Un pacient este în post-operator și patru pe secție care sunt în stare bună. În total 14 pacienți. Am transferat sâmbătă și duminică la Spitalul Grigore Alexandrescu doi adolescenți, unul dintre ei de 14 sau 15 ani și celălalt a cărui soră era tot acolo internată și familia ne-a rugat insistent să stea amândoi în același spital”, a afirmat managerul.

Spitalul “Grigore Alexandrescu”: Un pacient în stare critică și trei în stare gravă. O comisie specială va evalua răniții

Un pacient se află în stare critică și alți trei în stare gravă din totalul de șase internați la Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu” în urma incendiului de la Clubul Colectiv, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unității medicale, doctorul Raluca Alexandru.

“A mai venit în cursul zilei de duminică o arsură de la Spitalul Elias. Este vorba de un băiat de aproape 18 ani cu 40% arsuri pe suprafața corpului. A venit intubat, dar au reușit și l-au detubat, acum respiră bine. Avem doar un singur intubat în stare mai critică și trei în stare gravă care se află continuare în Secția de Terapie Intensivă. O fată pe Secția de Chirurgie Plastică și o altă fată pe Secție de Toxicologie care a avut o intoxicație cu fum”, a precizat medicul.

Potrivit purtătorului de cuvânt, cel puțin doi dintre pacienți vor fi supuși unor intervenții chirurgicale în această săptămână.

Spitalul Militar: Trei răniți la Colectiv sunt mult mai bine; cinci sunt în stare gravă

Trei dintre pacienții aflați la Terapie Intensivă la Spitalul Militar în urma incendiului de la clubul Colectiv au o stare mult mai bună și vor fi transferați în secția de arși, dar cinci rămân în stare gravă, unul fiind intubat, a anunțat, luni, comandantul spitalului, dr. Florentina Ioniță Radu.

“Trei dintre pacienții internați în terapie intensivă, la evaluarea pe care am făcut-o în dimineața aceasta, au o stare generală mult mai bună, astfel încât vor fi transferați în secția de arși. Este un lucru bun. Pacienții care aveau arsuri de căi respiratorii superioare — se menține gradul lor de severitate. Deci, în continuare, cinci pacienți sunt gravi și unul este intubat”, a spus Florentina Ioniță Radu.

Ea a precizat că un lucru bun este și faptul că a scăzut foarte mult edemul facial, astfel încât pacienții internați în urma incendiului de la clubul Colectiv pot fi recunoscuți.

Medicul a arătat că în ceea ce-i privește pe pacienții aflați în stare critică situația acestora se poate schimba oricând, deoarece arsurile de căi respiratorii sunt o mare problemă. “Prima săptămână este foarte importantă”, a subliniat medicul.

Comandantul unității a indicat că a fost mobilizat personal suplimentar pe secțiile de terapie intensivă și de chirurgie plastică pentru ca fiecare pacient să aibă asistentă și infirmieră, deoarece aceștia nu se pot hrăni singuri având mâinile afectate. “Ne organizăm. Acum este foarte important modul în care este manageriat cazul mai departe: să nu apară suprainfecții, să fie hidratați corespunzător, să aibă aportul nutrițional necesar și este important să mănânce pur și simplu alimente pe care noi le preparăm, alimente speciale, am trecut de faza de alimentație cu substituenți, mai puțin cel care este intubat”, a arătat medicul.

Florentina Ioniță-Radu a spus că spitalul este pregătit cu tot ce trebuie. “Avem foarte multe persoane care ne-au sunat ca să ne ajute. Le mulțumim tuturor. O să manageriem această problemă și o să-i anunțăm în momentul în care o să avem nevoie de ceva. Deocamdată avem tot ce ne trebuie”, a spus ea.

Potrivit medicului, în fiecare dimineață se realizează operații asupra pacienților. Ea a precizat că de marți pacienții vor intra în sala de operații de la ora 7.00, motivând că este important ca aceștia să mănânce după aceste intervenții. Medicul a arătat că deocamdată nu este nevoie de transplant de piele.

Ea a mai precizat că 200 de persoane s-au înscris pe listele spitalului pentru a dona sânge, indicând că astfel pentru următoarea săptămână este asigurat necesarul de sânge.

Ea a completat că echipa de medici străini aflată la București va veni marți la Spitalul Militar.

Medicul a indicat și că în fiecare zi la orele 10.30 și 18.00 vor fi susținute conferințe de presă cu privire la starea pacienților.

Spitalul Sfântul Pantelimon: Trei pacienti în stare critică

Trei dintre cei cinci pacienți internați la Spitalul Sfântul Pantelimon în urma incendiului de la clubul Colectiv sunt în stare critică, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul instituției Gheorghe Popescu.

“Cinci pacienți sunt internați. Trei la ATI, doi în chirurgie. Unul dintre pacienții din ATI un bărbat de 33 de ani, două fete de 28 și 29 de ani. Bărbatul prezintă arsuri pe 35-40% din suprafața corpului, una din fete 50%, cealaltă 80%. În chirurgie o fată de 29 de ani și un bărbat de 32 de ani care prezintă stare bună, sunt operați, nu au nicio problemă. Suntem siguri că în câteva zile vor fi externați. Trei pacienți sunt în stare critică, dar stabili hemodinamic, sunt sedați din cauza durerilor. Pacientul cu arsuri de 35-40% a inhalat foarte mult fum”, a afirmat managerul.

El a precizat că unitatea dispune de toate stocurile necesare pentru tratarea pacienților aflați în îngrijire. “Controlăm situația, nu avem nevoie de nimic, avem de toate. Sper ca lucrurile să evolueze bine”, a spus Popescu.

Floreasca: 14 pacienți sunt în stare critică

Toți cei 14 pacienți internați la Spitalul Floreasca în urma rănilor suferite în incendiul de la clubul Colectiv se află la Terapie Intensiva, starea lor fiind una critică, a declarat luni directorul medical al instituției, Nicusor Luchi.

“În clipa de față, pacienții se află la Blocul operator pentru pansamente. Se va face dupa aceea o reevaluare a lor, după care se vor întoarce în Terapie Intensivă. Nu a apărut nimic nou până în prezent, nu a intervenit nimic nou în evoluția lor. Pacienții își continuă îngrijirile și monitorizarea ca și până acum. 14 pacienți sunt internați în Terapie Intensivă, toți sunt în stare critică”, a precizat medicul.

Spitalul Sfântul Ioan: Șase răniți în incendiul din clubul Colectiv sunt în stare gravă

Șase din cei opt răniți internați la Spitalul Sfântul Ioan din Capitală în urma incendiului de la clubul Colectiv sunt în stare gravă, fiind intubați, a declarat luni pentru AGERPRES șefa Secției de Terapie Intensivă, Carmen Giuglea.

“Dintre cei opt pacienți răniți în urma izbucnirii vineri seară a incendiului la clubul Colectiv care se află la Spitalul Sfântul Ioan doi sunt în afara oricărui pericol, cu arsuri pe suprafețe mici și cu o stare generală bună, 6 dintre ei pe Secția de terapie intensivă și suntem în curs de tratament chirurgical cu o parte dintre ei. Toți cei șase sunt intubați, fiind în stare gravă”, a afirmat medicul.

Spitalul SRI: Tânăra italiancă şi un român, în continuare stare gravă

Tânăra italiancă în vârstă de 20 de ani şi un cetăţean român internaţi la spitalul SRI Agrippa sunt în continuare în stare gravă, în timp ce doi pacienţi spanioli sunt transferaţi pe secţie şi vor rămâne internaţi până vineri.

Doi pacienţi, cetăţeni români, au o stare generală stabilă, în timp ce tânăra de 20 de ani din Italia şi un cetăţean român se află în continuare stare gravă, informează SRI, pe pagina de Facebook a Serviciului.

De asemenea, cei doi pacienţi cetăţeni spanioli sunt transferaţi pe secţie şi vor rămâne internaţi până joi, 5 noiembrie. Patru cetăţeni străni – o italiancă, doi spanioli şi un german – au fost răniţi în incendiul din clubul Colectiv, primii trei fiind internaţi la Spitalul SRI “Agrippa Ionescu”, iar al patrulea la Spitalul Universitar.

Mesaj emoționat pe contul de Facebook al lui Ruby

O tânără italiancă de 20 de ani şi bodyguardul de la clubul Colectiv, Florin Cristian Popescu, în vârstă de 35 de ani, sunt în stare critică la Spitalul ”Agrippa Ionescu” al SRI, iar pognosticul medicilor este rezervat în cazul lor.

Părinţii fetei au fost anunţaţi de ambasadă despre tragedie şi au ajuns la Bucureşti. În cazul lui Florin Cristian Popescu, prietenii îi caută acum rudele, inclusiv pe rețelele de socializare. Mai multe vedete s-au mobilizat în campania lansată pe Facebook.

Asta pentru că tânărul este orfan, iar amicii săi nu cunosc nicio altă rudă a acestuia.

popescu_cristian

Ruby a postat duminică un mesaj emoționat pe contul ei de Facebook prin care îi roagă pe cei care au informații despre rudele lui Florin Cristian Popescu să facă publice aceste informații.

‘’Popescu Florin Cristian este una dintre victimele incendiului petrecut vineri în clubul Colectiv. Momentan este la Terapie Intensivă, în stare foarte gravă, la spitalul SRI-ului, iar părintii lui sunt decedați. Haideți să share-uim și să ajutăm la găsirea măcar a unei rude sau cunoștințe pe care să o informăm să îi poată fi alături și să îl ajute”, este apelul făcut de cântareață.