20.3 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 14:31

Stare de urgență în insula Halkidiki, Grecia. O româncă și fiul ei de 8 ani au murit. UPDATE Avertizare MAE

spot_img

UPDATE.

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află sau doresc să călătorească în Grecia că Serviciul de Meteorologie a emis cod roşu de vreme nefavorabilă pentru zona Salonic, până pe data de 12 iulie 2019.

“Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Grecia că Serviciul de Meteorologie a emis cod roşu de vreme nefavorabilă pentru zona Salonic, începând cu noaptea de 10 iulie 2019 până pe data de 12 iulie 2019, respectiv furtuni puternice şi ploi torenţiale”, conform unui comunicat de presă al MAE. Din informațiile oficiale existente, între 150 și 200 de români ar fi în vacanță, zilele acestea, în zona afectată.

Două persoane de naţionalitate română se numără printre cele șapte persoane care au decedat în urma intemperiilor ce au afectat miercuri seară nordul Greciei, informează agenţia Reuters. O femeie şi un băiat de opt ani, ambii de naţionalitate română, au decedat în urma prăbuşirii acoperişului unui restaurant din localitatea Nea Plagia din insula Halkidiki, o locație turistică foarte cunoscută. În același incident a mai murit un bărbat, de o altă naționalitate.

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor şi furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunţat autorităţile din Grecia. Un bărbat a murit după ce vântul a distrus o rulotă, iar un alt bărbat şi o femeie au fost răniţi în acelaşi incident.

Alte trei persoane au murit după ce un copac s-a prăbuşit lângă un hotel. Aproximativ 20 de persoane au fost transportate la spital.

Autorităţile din Grecia au decretat stare de urgenţă în zona Halkidiki. Cel puţin 140 de pompieri acţionează în zonă.

Meteorologii estimează că va continua să plouă în zonă şi joi dimineaţă.

E. Stan