8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 7:53
No menu items!

Sportivii de la CS Dinamo, premiați de ministrul de interne / FOTO

spot_img

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, i-a premiat, vineri, pe sportivii C.S. „Dinamo” București pentru performanțele obținute în anul 2015, în competițiile interne și internaționale.

Anul acesta, sportivii CS „Dinamo” București au obținut 148 de medalii în competiții internaționale (64 de aur, 48 de argint și 36 de bronz) și 276 de titluri de campioni pe plan național (dintre care 173 la seniori).

Vineri, au fost premiați 20 de sportivi, dar și echipe reprezentând secțiile de scrimă, judo, gimnastică, atletism, tenis, caiac-canoe, canotaj, handbal, arte marțiale și karate.

Premiul pentru cel mai bun antrenor al anului 2015 i-a revenit lui Mihai Covaliu (scrimă), iar echipa anului 2015 a fost desemnată echipa masculină de handbal, medaliată cu bronz în sezonul 2014-2015 al Ligii Naționale, lider la zi al competiției interne, calificată în grupele Cupei EHF.

La finalul ceremoniei cele mai mici sportive ale echipei de junioare a secției de gimnastică a Clubului au primit cadouri din partea conducerii MAI și a CS Dinamo București.

La eveniment au participat ministrul tineretului și sportului, Elisabeta Lipă, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Alin Petrache și președintele CS „Dinamo” București, George Cosac.

Sportivii anului 2015 ai CS „Dinamo” București premiați vineri:

TIBERIU DOLNICEANU, liderul echipei reprezentative de sabie, a cucerit în 2015 trei medalii: bronz la Campionatele Mondiale în proba individuală și două de argint la prima ediție a Jocurilor Europene de la Baku, la individual și pe echipe. La aceste trofee se adaugă locul doi în clasamentul mondial la finalul anului și calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio.

HORIA TECĂU a obținut victorie la Turneul Campionilor, victorie la turneul de Mare Șlem de la Wimbledon și încheierea anului pe primul loc în clasamentul ATP la dublu. Este calificat la Jocurile Olimpice de la Rio.

LOREDANA DINU, reprezentantă a Secției de scrimă, a cucerit, în 2015, medalia de aur la Campionatele Europene și pe cea de argint la Campionatele Mondiale, în proba pe echipe.

CORINA CĂPRIORIU, judo, a cucerit anul acesta medalia de argint la Campionatele Mondiale (la categoria 57 de kilograme). Este clasată pe locul doi în ierarhia federației internaționale și are locul asigurat pentru Jocurile Olimpice de la Rio.

LARISA IORDACHE a obținut o medalie de bronz la Campionatele Mondiale, în proba de individual compus.

MARIAN OPREA, triplusaltist, a cucerit în 2015 medalia de bronz la Campionatele Europene indoor și s-a clasat pe locul VI la Campionatele Mondiale, cel mai important rezultat al atletismului românesc la această competiție. S-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio.

AMALIA TĂTĂRAN, scrimă, a cucerit medalia de aur la Jocurile Europene de la Baku, în proba pe echipe, precum și o medalie de bronz la Campionatele Europene de tineret.

Canotoarele CRISTINA GRIGORAȘ, MADALINA BERES, DENISA TILVESCU, MIHAELA PETRILA, IOANA CRACIUN-STRUNGARU, ADELINA COJOCARIU, IRINA DORNEANU, ANDREEA BOGHIAN au fost medaliate cu bronz la Campionatele Europene.

La caiac-canoe, ROXANA BORHA a obținut cinci medalii, atât la seniori, cât și la tineret – aur și argint la Campionatele Europene de seniori, o medalie de argint la Jocurile Europene de la Baku și un aur și un argint la Campionatele Europene de tineret, în probe de caiac dublu.

LUMINITA PISCORAN a obținut în acest an o medalie unică pentru Clubul Sportiv Dinamo București și sportul românesc, în general: aur la Campionatele Europene de biatlon. Și-a completat palmaresul cu o medalie de bronz la Campionatele Mondiale de vară, în proba pe echipe mixte.

Laureații la categoria de vârstă tineret sunt VLAD DRAGOȘ AICOBOAE și ANDREI TOADER GONTARU de la secția canotaj, campioni mondiali de tineret, dar și componenți ai ambarcațiunii de 4 rame, calificată la Jocurile Olimpice de la Rio.

Cel mai valoros junior dinamovist în 2015 este ȘTEFANIA DOBRE – secția judo feminin, care în 2015 a cucerit titlul european și argintul mondial la categoria 57 de kilograme.

Cele mai bune secții în probe neolimpice, în 2015, sunt ARTE MARȚIALE (17 medalii la Campionatele Mondiale, dintre care 9 de aur și 19 medalii la Campionatele Europene, 9 titluri continentale) și KARATE (1 titlu mondial și 23 de medalii la Campionatele Europene, dintre care 14 de aur).