13.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 19:51
No menu items!

Spitalele britanice se transformă în zone de război, pe măsură ce țara atinge 100.000 de decese

spot_img

Unele spitale britanice arată ca zone de război, cu doctori care se luptă să facă față unui aflux de pacienți infectați cu COVID-19, a declarat consilierul științific de vârf al guvernului, în timp ce numărul morților a crescut cu o sumă record zilnică, până la 100.000, relatează Reuters.

Numărul oficial de morți din Regatul Unit este de 91.470 – cea mai gravă cifră din Europa și a cincea cea mai gravă din lume după Statele Unite, Brazilia, India și Mexic. Decesele au crescut cu un record marți.

Pe măsură ce internările în spital au crescut, consilierul științific șef al guvernului britanic, Patrick Vallance, a declarat că există o presiune enormă asupra Serviciului Național de Sănătate, medicii și asistentele luptându-se pentru a oferi oamenilor îngrijiri suficiente.

„Este posibil să nu arate așa când mergi la o plimbare în parc, dar când intri într-un spital, acest lucru este foarte, foarte rău în acest moment, cu o presiune enormă și, în unele cazuri, pare a fi o zonă de război în ceea ce privește lucrurile cu care oamenii trebuie să se ocupe”, a declarat Vallance pentru Sky.

„Au existat un număr foarte mare de cazuri, NHS se află sub o presiune enormă în acest moment”, a spus Vallance, fost șef de cercetare la GlaxoSmithKline și profesor de medicină la University College London.

Ministrul de interne, Priti Patel, a declarat că numărul morților este oribil, dar că nu e momentul să ne uităm înapoi la posibila gestionare defectuoasă a crizei de către guvern.

Primul ministru Boris Johnson a fost criticat pentru că a reacționat prea lent la criză, pentru că nu a furnizat echipamente de protecție suficiente și pentru că a distrus sistemul de testare, deși Regatul Unit a fost capabil rapid să lanseze un vaccin.

Guvernul britanic a raportat marți o creștere record a deceselor, 1.610 persoane murind în termen de 28 de zile de la testul pozitiv al coronavirusului. În prezent, 37.946 de persoane se află în spital cu COVID, dintre care 3.916 sunt în ventilație.

Au fost solicitate anchete publice de la unii medici și familii îndurerate cu privire la gestionarea crizei, dar Johnson a rezistat acestui lucru.

„Fiecare deces este profund tragic”, i-a spus Patel LBC când a fost întrebat de ce numărul morților a fost atât de mare. „Nu există niciun factor care să explice motivul pentru care avem o rată de deces atât de oribilă și tragică”.

„Nu cred că este momentul să vorbim despre gestionarea necorespunzătoare”, a spus Patel la întrebarea BBC dacă guvernul a gestionat greșit criza.

Miniștrii spun că, deși nu au reușit totul, au luat decizii în cel mai scurt timp în cea mai gravă criză de sănătate publică de un secol și că au învățat din greșeli și au urmat sfaturile științifice.

O relaxare prea curând în Regatul Unit ar fi o greșeală, a spus Vallance.

„Lecția este că, de fiecare dată când apar relaxări prea repede, veți obține o creștere a infectărilor și o puteți vedea chiar în întreaga lume”, a spus el.