19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 7:39
No menu items!

Spania: Isabel Carrasco, șefa Partidului Popular din León a fost omorâtă cu focuri de armă

spot_img

Isabel Carrasco

Șefa filialei Partidului Popular din León (Castilla y León), Isabel Carrasco, care era și șefa reprezentanței legislativului spaniol în regiune, a fost împușcată luni seară.

Potrivit postului public de televiziune din Spania, poliția cercetează ipoteza unei răzbunări personale, în acest sens două femei, mamă și fiică, fiind arestate. Cea din urmă tocmai fusese concediată din cadrul instituției regionale pe care o conducea Carrasco.

Femeile arestate sunt soția, respectiv fiica unui comisar șef din Astorga (León), conform EFE. Potrivit martorilor, una dintre femei ar fi împușcat-o de trei ori pe Isabel Carrasco, în vârstă de 59 de ani, și ulterior ar fi încercat să fugă cu mașina pe care o parcase la aproximativ 150 de metri distanță și în interiorul căreia autoritățile au găsit mănuși și o șapcă, însă nu și arma crimei.

Isabel Carrasco trebuia să asiste luni seară la un eveniment electoral în Valladolid, care a fost ulterior suspendat, așa cum s-a întâmplat cu toate evenimentele programate de partidele politice spaniole, aflate în campania electorală pentru alegerile europene din 25 mai.

C.A.