13.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 14:01
No menu items!

SpaceX, Apple şi fosta preşedintă a Estoniei vin la The Parliamentarian Private Sector Forum, la București

spot_img

Prima ediție a „The Parliamentarian – Private Sector Forum”, eveniment care va reuni parlamentari şi specialiști din sectorul IT&C de pe întreg mapamondul va avea loc pe 1 octombrie, la Palatul Parlamentului. Reuniunea aduce la Bucureşti peste 300 de invitaţi din 13 ţări şi peste 15 speakeri, printre aceștia numărându-se David Goldman, director în cadrul SpaceX, Kersti Kaljulaid, fosta preşedintă a Republicii Estonia, Houlin Zhao, actualul Secretar General al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor, sau Amandeep Gill, reprezentantul Secretarului General ONU în domeniul tehnologiei.

Tema evenimentului va fi „Reducerea decalajului digital – o agendă globală pentru viitor”,  forumul de anul acesta propunându-și să creeze o conexiune strategică între factorii de decizie politică şi reprezentanţii sectorului privat cu interes în zona tech. Obiectivul pe care și l-au propus organizatorii este acela de a consolida cooperarea între parlamentari şi mediul de business, pentru a genera oportunităţi de dezvoltare economică şi soluţii aplicate pentru digitalizare.

Vor fi prezenți, alături de mari specialiști în domeniul IT, parlamentari, ambasadori și oficiali din 13 țări, inclusiv din SUA, Japonia, Coreea de Sud, Siria, Pakistan.

România va fi reprezentată de ministrul Cercetării Inovării si Digitalizării, Sebastian Burduja, Dan Cîmpean, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică şi Sabin Sărmaş, preşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor a Camerei Deputaţilor, comisie care a şi iniţiat acest proiect, dar și alți oficiali ai Guvernului.

M. Nedelcu