24.2 C
București
vineri, 12 aprilie 2024 - 16:51
No menu items!

Încă un succes marca DNA. Fostul președinte al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, achitat DEFINITIV

spot_img

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost achitat definitiv în dosarul întocmit de procurorii DNA, în urmă cu 8 ani, cauză în care a fost acuzat de fapte de corupţie.

Curtea de Apel Galaţi a decis ca și prima instanță, Tribunalul Vrancea, că Gheorghe Bunea Stancu, dar și fostul vicepreşedinte al Consiliului Județean Brăila Florin Mija şi alţi 12 funcţionari, nu sunt vinovați de faptele de corupție pentru care au fost trimiși în judecată, în 2014, de procurorii anticorupție.

DNA a stabilit, prin rechizitoriul întocmit în urmă cu 8 ani, că inculpații au dat unele contracte considerate preferenţiale, unor societăți de construcții, prejudiciul estimat fiind de aproximativ trei milioane lei.

În aprilie 2021, magistraţii Tribunalul Vrancea l-au achitat pe Gheorghe Bunea Stancu pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată şi pentru infracţiunea de conflict de interese. Instanţa l-a achitat şi pe fostul vicepreşedinte CJ Brăila, Florin Mija, pentru abuz în serviciu, şi pe ceilalţi 12 funcţionari ai Consiliului Judeţean Brăila. De asemenea, Tribunalul Vrancea a respins cererile DNA de confiscare specială şi a ridicat măsura sechestrului asigurator de pe bunurile mobile şi imobile în cazul lui Gheorghe Bunea Stancu şi a încă patru acuzaţi.

M. Nedelcu