16.5 C
București
joi, 23 mai 2024 - 0:41
No menu items!

Soțul femeii din Brașov, confirmată cu tulpina africană, s-a infectat și el

spot_img

Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, un nou caz cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 în țara noastră. Este vorba despre un bărbat de 56 de ani din Braşov, soţul femeii care a fost confirmată cu aceeaşi tulpină, la sosirea din Africa de Sud.

”Un nou caz cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 a fost confirmat în România. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din Braşov, contact de familie cu pasagera cursei din Africa de Sud care a aterizat la Bucureşti în data de 30 noiembrie 2021 şi care a fost confirmată cu tulpina OMICRON în data de 4 decembrie 2021”, este comunicarea trimisă de Ministerul Sănătății.  

Bărbatul este vaccinat cu schema completă și este într-o stare generală bună, conform reprezentanților ministerului. El este izolat la domiciliu, alături de soția sa, confirmată ca fiind infectată cu tulpina Omicron la sosirea în țară, din Africa de Sud. 

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 3 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2, iar pentru unul dintre sportivii din Baia Mare, repatriat cu aceeași cursă aeriană, autorităţile aşteaptă în continuare rezultatele finale, primul test fiind pozitiv pentru coronavirus. 

E. Stan