-0.5 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022 - 13:58
No menu items!

USR îi cere premierului să îl demită pe ministrul Digitalizării, Florin Roman de la PNL: “Plagiator dovedit, agresiv când n-are dreptate”

spot_img

USR cere demiterea de urgență a lui Florin Roman, ministrul Cercetării și Digitalizării. Dacian Cioloș: “Domnule prim-ministru Ciucă, vă cer să faceți curățenie în cabinetul dumneavoastră și să ne arătați că nu susțineți furtul și nu vă bateți joc de comunitatea cercetătorilor români”, se arată în comunicatul formațiunii, transmis joi.

”Circulă o vorbă prin târg că, uneori, PNL e un fel de PSD mai puţin descurcăreţ. Cuvintele sunt mai dure, dar nu vreau să le folosim direct ca în zicerea populară. Florin Roman confirmă că o comparaţie între PNL şi PSD e cât se poate de reală, cu deosebirea că el e doar plagiator, nepotrivit ca ministru al Cercetării şi agresiv atunci când n-are dreptate”, a transmis USR.

Președintele USR, Dacian Cioloș, îi cere premierul schimbarea lui Florin Roman din funcția de ministru, după apariția în presă a dovezilor că și-ar fi plagiat disertația de master și o carte publicată.

”Domnule prim-ministru Ciucă, vă cer să faceţi curăţenie în cabinetul dumneavoastră şi să ne arătaţi că nu susţineţi furtul şi nu vă bateţi joc de comunitatea cercetătorilor români lăsând să-i conducă un plagiator dovedit. Florin Roman nu are ce să caute în Guvernul României”, a afirmat Cioloş.

M. Nedelcu