17.2 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 4:32
No menu items!

Sorin Oprescu a retras-o pe „incompatibila” Brîndușa Novac de la șefia Circului, după dezvăluirile Sursa Zilei

spot_img

Primarul general al Capitalei și-a retras, luni, dispoziția prin care o repunea în funcție pe Brîndușa Novac

Oprescu_Novac_Brindusa

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, dă înapoi în privința Brîndușei Novac, în urma dezvăluirilor făcute de Sursa Zilei, la finele lunii trecute. Edilul și-a retras dispoziția – semnată pe 16 octombrie anul acesta – prin care o numea din nou pe Novac în postul de director al Circului Globus, deși aceasta este condamnată definitiv și declarată incompatibilă prin hotărâri ale Curții Supreme.

Noua dispoziție de anulare a celei din octombrie a fost semnată de Oprescu, luni, pe 17 noiembrie.

CITEȘTE AICI NOUA DISPOZIȚIE A LUI SORIN OPRESCU

Și Agenția Națională de Integritate (ANI) s-a sesizat – în urma dezvăluirilor făcute de Sursa Zilei pe 24 octombrie –  în privința dispoziției semnată de Sorin Oprescu – contrară legii și dispozițiilor instanței – și i-a transmis acestuia un avertisment scris în legătură cu consecințele încălcării deciziilor instanței supreme prin repunerea Brîndușei Novac în aceeași funcție în care s-a aflat în incompatibilitate și din care a comis infracțiunea de conflict de interese pentru care a fost condamnată la 6 luni cu suspendare.

Sursa Zilei arăta, pe 24 octombrie, cum Brîndușa Novac revine la șefia Circului Globus, deși este condamnată definitiv și a fost declarată incompatibilă prin hotărâri ale Curții Supreme. Documentul care fusese semnat în acest sens de Sorin Oprescu încălca flagrant legea și deciziile definitive ale instanțelor.

CITEȘTE ȘI: