4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 23:04
No menu items!

Sondajul comandat de PSD îl dă ca sigur pe Ștefan Florescu primar al sectorului 6

spot_img

Precampania electorală intră, începând de săptămâna viitoare în linie dreaptă, după ce principalele partide, PSD și PNL, au analizat deja sondajele sociologice comandate pentru stabilirea candidaților la primăriile de sectoare din Capitală.

Dacă la unele sectoare, competitorii au fost validați chiar și fără sondaje, la altele încă se poartă discuții și duc negocieri între formațiunile aliate. Este cazul sectorului 6, unde sondajul intern comandat de PSD îl dă câștigător, indiferent de partidul care îl susține, pe Ștefan Florescu, asta pentru că a fost și este cel mai activ și mai dedicat candidat pentru comunitate.

Potrivit unor surse din interiorul PSD, Ștefan Florescu ar obține 38% dintre voturile cetățenilor din sectorul 6, ca independent, însă procentul ar crește exponențial dacă ar candida din partea PSD. Cert este că scorul înregistrat ca independent reprezintă motivul pentru care Ștefan Florescu este curtat de PNL, care a constatat că potențialul competitor, deputatul Răzvan Mironescu, nu poate aduce mai mult de 16% din voturi. Surse liberale ne-au spus că Florescu a avut deja discuții cu Vasile Blaga, copreședintele PNL, însă problema nu a fost tranșată.

Oricum, potrivit sondajului sociologic comandat de PSD, Ștefan Florescu ar câștiga funcția de primar la sectorul 6, în orice fel de variantă politică, ținând cond de gradul de popularitate și încredere de care acest se bucură. În aceste condiții, PSD urmează a stabili candidatul său trebuind să aleagă între Ștefan Florescu și senatorul Gabriel Mutu, care, potrivit sondajului, se situează cu peste 10% sub scorul lui Ștefan Florescu, în condițiile în care parlamentarul a fost sondat de PSD.

Valeriu Motoc