24.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 14:32
No menu items!

Soluția USR pentru facturile uriașe la energie și gaze

spot_img

USR a transmis joi seara că va merge la consultările de la Cotroceni cu un “mandat clar în privinţa reformelor pe care viitorul premier trebuie să le îndeplinească” într-un calendar asumat de toate partidele care formează coaliţia de guvernare.

„În ședința de joi Biroul Național a analizat mai multe soluții la creșterea prețurilor la energie și gaz și a stabilit că parlamentarii USR vor propune săptămâna viitoare un pachet de măsuri care să ajute atât consumatorii casnici, cât și IMM-urile și instituțiile publice, în această iarnă. USR susține nevoia urgentă de a sprijini consumatorii, în primul rând prin reducerea impactului pe care statul îl are direct asupra creșterii prețurilor prin accize și TVA, urmată de măsuri de compensare adiționale”, se arartă în comunicatul USR.

Biroul Naţional al USR a mai propus ca parlamentarii să elaboreze o iniţiativă legislativă prin care să fie introduse criterii de transparenţă pentru alocarea banilor din fondul de rezervă al Guvernului.

„Decizia a fost luată în contextul în care premierul demis Florin Cîţu se foloseşte fără scrupule de fondul de rezervă al guvernului, în ultimele zile, la Palatul Victoria. În prezent, regulile după care se împart aceşti bani sunt cele stabilite de Liviu Dragnea, din dorinţa sa de a da bani preferenţial către primari şi consiliile judeţene”, se arată în comunicatul USR.

                                                                                                     C.Dumitrescu