8 C
București
joi, 29 februarie 2024 - 19:53
No menu items!

Șoferii cu permis categoria B vor putea conduce și tractoare

spot_img

Guvernul a decis, prin Ordonanță de Urgență (OUG), că șoferii din România cu permis categoria B pot conduce și tractoare.

Veste bună pentru șoferii din România cu permis categoria B. Conform unei Ordonanțe de Urgență (OUG) adoptate de Guvern, joi, aceștia vor putea conduce și tractoare.

În contextul protestelor din ultimele zile, mai multe asociații de fermieri din România au transmis o serie de solicitări către Guvern. Printre acestea se număra şi echivalarea permisului categoria B cu categoria TR şi a permisului categoria B1 cu TR1.

Joi, 18 ianuarie, Guvernul Ciolacu a aprobat mai multe proiecte și măsuri inițiate de Ministerul Transporturilor și de Ministerul Agriculturii după discuțiile cu transportatorii și fermierii care protestează în stradă de 9 zile.

Conform unei OUG, Executivul a aprobat echivalarea permisului categoria B cu permisul TR1, categorie nou introdusă. Acest lucru va permite conducerea tractoarelor agricole sau forestiere cu o viteză maximă de 40 km/h pe drumurile publice, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

”O altă ordonanţă de urgenţă aprobată de Guvern are în vedere modificarea şi completarea unor acte normative referitoare la categoriile de permis de conducere disponibile în România pentru tractoare şi vehicule agricole.

În speţă este vorba despre echivalarea permisului categoria B cu permisul TR1, categorie nou introdusă, care va permite conducerea tractoarelor agricole sau forestiere cu o viteză maximă de 40 km/h pe drumurile publice.

De asemenea, înscrierea echivalării categoriilor B şi TR cu categoria TR1 în permisul de conducere pentru noile emisiuni, dar nu mai devreme de 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei, fără examinare de către autoritatea competentă”, a explicat oficialul Guvernului, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

D.Constantin