9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 2:38
No menu items!

Șofer de ambulanţă din Vaslui, aflat în misiune, amendat și lăsat fără permis. Circula cu viteză prea mare

spot_img

Un șofer din cadrul  Serviciului Ambulanță al Județului (SAJ) Vaslui a fost amendat şi lăsat fără permis, după ce a fost surprins circulând cu viteză, în drum spre o pacientă.

Acesta făcea slalom printre mașini, pe bulevardul Ștefan cel Mare din municipiul Vaslui, în încercarea de a ajunge cât mai repede la o pacientă din comuna Miclești. Pentru că era noapte, ambulanțierul nu a mai pornit semnalele acustice și luminoase, preferând să calce cât mai tare pedala de accelerație.

La ieșire din oraș spre Moara Grecilor, autospeciala a fost surprinsă de aparatul radar al polițiștilor cu o viteză de 107 km/h pe o porțiune de drum unde limita de viteză este de 50 km/h.

Legislația spune clar că ambulanțele circulă în regim prioritar atunci când au semnalele acustice șI luminoase puse în funcțiune, însă în ultima perioadă ambulanțierii nu mai pornesc sirena pe timp de noapte, după ce vasluienii s-au plâns pe rețelele de socializare și inclusiv la primărie, de zgomotul produs de aceste dispozitive, potrivit publicaţiei locale Vremea Nouă.

În urma acestui incident, bărbatul a rămas fără permis pentru o perioadă de 90 de zile.

“La data de 17 iunie 2023, ora 22.30, un echipaj al Serviciului Rutier Vaslui care acționa, în baza unui plan de acțiune, în municipiul Vaslui, pe strada Ștefan cel Mare, a surprins cu aparatul radar și sancționat contravențional un conducător al unei autospeciale aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui, care nu circula în regim prioritar și care se deplasa cu o viteză de 107 km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză maximă admisă este de 50 km/h.

Față de conducătorul auto, bărbat de 56 de ani, din Vaslui, a fost luată măsura sancționrții contravenționale și, complementar, suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 de zile”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

                                                                                                                Adina Silav