29.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 18:37
No menu items!

SNSPA rămâne în online până pe 4 aprilie

spot_img

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative a anunţat, marţi, că va continua predarea online, cel puţin până în 4 aprilie, precizând că nu ”va accepta ca procesul didactic să fie bulversat, printr-o trecere rapidă, de la o zi la alta, din mediul online la mediul fizic”.

”Luni, 7 martie, şi marţi, 8 martie 2022, conducerea Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a analizat impactul ridicării stării de alertă asupra procesului didactic şi a hotărât ca, până în data de 4 aprilie 2022, toate activităţile didactice să se desfăşoare în continuare pe platformele de e-learning ale structurilor academice ale universităţii, în mediul online”, a transmis, marţi, SNSPA, într-un comunicat de presă. 

Instituţia precizează că legislaţia în vigoare permite universităţilor, în baza autonomiei universitare, să utilizeze metode didactice de predare-învăţare-evaluare în format online, până la finalul anului universitar 2021-2022. 

”SNSPA respectă legea, aşa cum a făcut-o mereu, şi consideră că aplicarea ei trebuie făcută cu responsabilitate faţă de comunitatea academică. De asemenea, SNSPA nu va accepta ca procesul didactic să fie bulversat, printr-o trecere rapidă, de la o zi la alta, din mediul online la mediul fizic. În acest sens, conducerea SNSPA a decis ca, în următoarea săptămână, studenţii şi profesorii SNSPA să fie consultaţi cu privire la reluarea cursurilor şi seminarelor, în format fizic, la sediul universităţii”, a transmis instituţia, care a menționat că peste 60% dintre studenţi nu sunt din Bucureşti.

În funcţie de rezultatul consultărilor, conducerea SNSPA va decide modul în care se vor desfăşura activităţile de curs şi seminar, începând de luni, 4 aprilie 2022, pentru studenţii înmatriculaţi la programele de licenţă, masterat şi doctorat, din cadrul fiecărei structuri academice a universităţii.

Guvernul a decis să nu mai prelungească starea de alertă după data de 8 martie.  Odată cu încetarea stării de alertă, se anulează restricțiile, cât și facilitățile din școli și universități. Astfel, dispare obligativitatea purtării măștii pentru elevi, iar universitățile nu mai pot organiza cursuri online.

                                                                                                                 Adina Silav