17.3 C
București
joi, 23 mai 2024 - 13:26
No menu items!

Situație incredibilă la spitalul de urgență din Botoșani. O pacientă a sunat la 112 pentru a fi dusă la toaletă

spot_img

O femeie internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani a sunat la numărul unic de urgenţă 112 pentru a merge la toaletă, după ce nimeni nu a băgat-o în seamă.

Femeia în vârstă de 79 de ani a ajuns la spitalul din Botoşani cu o fractură gravă la femur.

Pentru că trebuia să fie internată, pacienta a fost lăsată, temporar, într-un salon de pe o secţie tampon a spitalului, până la sosirea rezultatului la testul COVID-19.

Din cauza fracturii la femur, femeia nu se putea deplasa, iar la un moment dat a avut nevoie să meargă la toaletă, însă nimeni nu i-a auzit strigătele. Pacienta s-a decis să apeleze la numărul unic de urgenţă 112 pentru a cere ajutor.

„Femeia a apelat serviciul 112 şi a precizat că ar avea piciorul luxat şi nu se ocupă nimeni de ea. A spus că era internată singură într-un salon, nu se poate deplasa şi dorea să meargă la toaletă, iar nimeni nu o băga în seamă”, a spus un dispecer din cadrul serviciului de urgenţă pentru monitorulbt.ro.

Ulterior, cadrele medicale de pe secţie au fost apelate de cei de la 112, iar femeia a primit ajutor de la personalul specializat.

După câteva ore, femeii i-a venit şi rezultatul testului COVID-19, acesta fiind negativ, astfel că aceasta a fost transferată pe secţia de ortopedie, pentru a fi operată.

                                                                                                                    Adina Silav