3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 7:33
No menu items!

Situație incredibilă la Botoșani. Candidat la școala de subofițeri, obligat să își facă nevoile în sticlă, în clasa de examen

spot_img

Inspectoratul de Jandarmi Botoșani a dispus o anchetă internă, după ce un candidat la școala de subofițeri a fost nevoit să își facă nevoile într-o sticlă, în sală, pentru a nu pierde examenul.

Din cauza condițiilor pandemice, examenul nu s-a ținut la școala de subofițeri din Fălticeni, ci a fost organizat la un colegiu din municipiul Botoșani. Candidații din județul Botoșani au mers astfel, sâmbătă, la colegiul respectiv și au fost distribuiți în 6 săli de examen.

La începutul examenului, candidații au fost avertizați că nu vor fi lăsați să meargă la toaletă, însă, cu toate acestea, unul dintre ei le-a spus supraveghetorilor că trebuie să meargă urgent să își facă nevoile.

Ținând cont de faptul că tânărul a fost informat că, dacă va părăsi sala de examen, va fi descalificat, acesta a golit o sticlă de apă, a mers în spatele clasei și și-a făcut nevoile fiziologice.

Asta în condițiile în care în alte instituții din cadrul MAI se acceptă ieșirea unei persoane din sala se examen, dacă este însoțită de unul dintre examinatori, pentru o perioadă de 10 minute. Mai mult decât atât, în metodologia de organizare a acestui examen, pe lângă regulile de prevenire SARS CoV-2 și restul măsurilor normale, impuse în cadrul unui examen, nu se specifică dacă ai sau nu ai voie să mergi la toaletă în timpul examenului. 

Inspectoratul de Jandarmi Botoșani efectuează acum o anchetă internă pentru stabili cum s-a ajuns într-o astfel de situație.

                                                                                                                   Adina Silav