24.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 18:38
No menu items!

Site-ul Poliției Române, a doua pagină de internet a unei instituții atacată de hackeri sâmbătă

spot_img

După site-ul Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC), și cel al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) a fost atacat de hackeri sâmbătă seară. 

Având în vedere că atacurile sunt similare cu cele de vineri care au vizat site-urile unor instituții, de asemenea, extrem de importante, precum Guvernul României și Ministerul Apărării, se pare că atacatorii sunt aceiași: gruparea pro-rusă de hackeri Killnet. De altfel, Killnet a amenințat, sâmbătă, că va ataca aproape 300 de site-uri din România.

Atacul asupra site-ului IGPR a fost anunțat chiar de instituție într-un comunicat de presă. 

„Un atac cibernetic asupra site-ului Poliţiei Române (www.politiaromana.ro) a fost respins astăzi, 30 aprilie, de către specialiştii în comunicaţii si tehnologia informaţiei din cadrul instituţiei. Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

Facem precizarea că site-ul Poliţiei Române conține doar informaţii publice şi nu baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale Poliţiei Române.

Ofiţerii specialişti din cadrul instituţiei, în colaborare cu experţii instituţiilor de specialitate, lucrează pentru remedierea situaţiei şi restabilirea accesului publicului către site-ul Poliției Române.

Vom reveni cu detalii imediat ce situaţia va fi remediată”, au transmis oficialii Poliției. 

 Raluca Dan