30 C
București
joi, 26 mai 2022 - 20:41
No menu items!

Conflictul Turcia – Grecia se acutizează. Forțele aeriene turce refuză să participe la exercițiile NATO și acuză Atena

spot_img

Turcia a decis să nu participe la un exercițiu NATO în Grecia, acuzând Atena că a schimbat diviziunea spațiului aerian dintre cele două țări.

Exercițiile numite „Întâlnirea cu tigrul” sunt organizate anual în diferite țări pentru a sublinia solidaritatea statelor participante. De această dată, acestea sunt planificate să aibă loc în Grecia, în perioada 9-20 mai, transmite antena3.ro.

Potrivit presei turce, Grecia, care în calitate de țară gazdă a elaborat reglementări tehnice pentru implementarea măsurilor înainte de fiecare exercițiu, a adăugat completări „anti-Turcia” care „manipulează” frontierele, în special spațiul aerian deasupra Mării Egee.

Comandamentul Forțelor Aeriene Turce a cerut o modificare a reglementărilor tehnice, dar cererile Turciei nu au fost acceptate de Grecia. Forțele Aeriene Turce au refuzat să participe la exerciții și au transmis aceste informații Atenei.

Grecia și Turcia se ceartă cu privire la frontierele maritime și aeriene, iar Atena acuză în mod regulat Ankara de încălcarea spațiului său aerian.

Raluca Dan