15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 1:20
No menu items!

Sistemul informatic de cadastru și publicitate imobiliară, îmbunătățit cu bani europeni

spot_img

Sistemul informatic integrat de cadastru și publicitate imobiliară (e-Terra 3) a fost actualizat și îmbunătățit cu bani europeni.

Reprezentanții Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară au anunțat, luni, într-o conferință, finalizarea proiectului “Upgradarea sistemului E-Terra 3 în vederea asigurării suportului compatibil cu Directiva INSPIRE pentru implementarea instrumentelor structurale”. Proiectul a fost cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Asistență Tehnică.

Obiectivul principal al proiectului a constat în “consolidarea capacității de coordonare a implementării fondurilor structurale prin actualizarea sistemului integrat de cadastru și publicitate imobiliară compatibil cu Directiva INSPIRE E-Terra 3”.

Îmbunătățirea sistemului informatic e-Terra urmărește, pe de-o parte, unificarea, standardizarea și automatizarea proceselor de actualizare și consultare a evidenței drepturilor reale și, de pe altă parte, asigurarea accesului direct și nemijlocit la această informație a tuturor consumatorilor interesați, ca parte esențială a strategiei de sporire a calității serviciilor furnizate cetățenilor și instituțiilor din România.

Upgradarea sistemului E-Terra 3 a fost realizată de Teamnet.