0.8 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022 - 21:44
No menu items!

Sir Frank Williams, fondatorul echipei de Formula 1 Williams Racing, a murit la 79 de ani

spot_img

Sir Frank Williams, fondatorul și fostul director al echipei de Formula 1 Williams Racing, a murit, duminică, la vârsta de 79 de ani, anunță BBC Sports.

Sir Frank Williams a transformat echipa care îi poartă numele într-una dintre cele mai de succes din acest sport.

În perioada în care a lucrat la Williams, echipa a câștigat nouă campionate de constructori și șapte titluri de piloți și a dominat o mare parte din anii 1980 și 1990.

El și fiica sa Claire s-au îndepărtat de acest sport în septembrie 2020, după ce au vândut Williams unor investitori americani.

“Anunțăm cu mare tristețe că, în numele familiei Williams, echipa poate confirma moartea lui Sir Frank Williams CBE, fondator și fost director de echipei Williams Racing, la vârsta de 79 de ani.

După ce a fost internat în spital vineri, Sir Frank a decedat pașnic în această dimineață (duminică, n.r.), înconjurat de familia sa.

Astăzi îi aducem un omagiu mult iubitei și inspiratei noastre personalități. Frank ne va lipsi cu desăvârșire. Solicităm tuturor prietenilor și colegilor să respecte dorința de intimitate a familiei Williams în acest moment”, a spus echipa Williams într-o declarație publică, dumincă.

Președintele și directorul executiv al F1, Stefano Domenicali, i-a adus un omagiu lui Williams, pe care l-a descris ca fiind “un adevărat gigant al sportului nostru”.