11.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 23:19

SIPA. Cum au gestionat arhiva miniștrii Justiției și procurorii. CÂT S-A TOCAT! (Opinie)

spot_img

Jurnalista Adina Anghelescu-Stancu, de la Antena 3, scrie pe Lumea Justiției un editorial în care își exprimă opinia despre ce ar trebui să se întâmple cu arhiva SIPA.

Jurnalista consideră că “singura soluție este topirea acestor instrumente de perpetuu șantaj.”

Arhiva SIPA a fost periată şi pe timpul Monicăi Macovei, şi de comisia din timpul lui Chiuariu şi de cea a lui Predoiu. Tot pe surse, din interiorul ANP, am aflat că a fost o perioadă în care s-au tocat, înainte de desfiinţarea SIPA, o grămadă de dosare din această arhivă, care au fost puse în saci ŞI…PA!

Aşa că, acuma, mă întreb dacă ar mai trebui făcută vreo inventariere cu ce a rămas. Ar fi chiar bătaie de joc. Singura soluţie este topirea acestor instrumente de perpetuu şantaj. Altfel, ne vom pensiona noi şi de arhiva SIPA se va vorbi în continuare, se va scrie, va mai ieşi câte un Andronic din când în când, care va reaprinde fitilul acestui scandal. Până unde poate fi întinsă pelteaua?

Ministrul Justiţiei Toader Tudorel trebuie să desecretizeze raportul trimis de fostul ministrul Predoiu la CSAT. Dacă nu o va face rapid, la celălalt capăt al culoarului îl aşteaptă remanierea. Şi Dragnea, care nu va da înapoi nici măcar jumătate de pas.“, scrie Adina – Anghelescu Stancu pe luju.ro.