9.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 5:34
No menu items!

Sindicatele din învățământ nu sunt de acord cu introducerea camerelor audio-video în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al părinților

spot_img

Sindicatele profesorilor nu susţin iniţiativa Ministerului Educaţiei privind introducerea sistemului de supraveghere audio-video în sălile de clasă fără acordul cadrelor didactice şi al părinţilor, potrivit unui comunicat de presă. Este vorba despre Federatia Sindicatelor Libere din Învăţământ și Federatia Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”.

Săptămâna trecută, ministrul Educației a anunțat că pot fi instalate camere audio-video în sălile de clasă, fără să fie necesar acordul părinților și al profesorilor, scrie Edupedu.ro.

„Considerăm că aplicarea unei astfel de măsuri, fără consimţământul persoanelor supravegheate, reprezintă un atac la drepturile fundamentale ale cetăţenilor români. În acest sens s-au pronunțat și reprezentanți ai Autorității Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal”, se arată în comunicat.

Amintim că Alina Săvoiu, director juridic al Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, a spus, într-o intervenție la TVR 1, că instituția „nu este de acord cu propunerea Ministerului Educaţiei” de a introduce camere audio-video în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și părinților.

D.Constantin