3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 19:34
No menu items!

Sindicaliștii fac presiuni asupra parlamentarilor. Protest pentru drepturile neacordate medicilor

spot_img

Sindicaliștii de la Federaţia “Solidaritatea Sanitară” anunță un protest pentru drepturile neacordate, îndemnând lucrătorii din Sănătate să trimită o petiție fiecărui parlamentar din județul în care își desfășoară activitatea profesională.

Sindicaliștii lansează o formă inedită de acțiune numită “Protestul pentru drepturile neacordate”, dedicată cuantificării nedreptății suferite de profesioniștii din Sănătate și recuperării pierderilor/acordării drepturilor cuvenite.

“În cadrul acestui protest fiecare lucrător din Sănătate are posibilitatea să lanseze un fluturaș de protest (pe pagina dedicată și pe contul FB personal) în care indică public drepturile salariale, care nu i-au fost acordate, defalcate pe luna aleasă și calculate pe întreaga perioadă a pandemiei.  Totodată, o petiție, sub forma altui fluturaș, este transmisă de lucrătorii care aderă la acest protest fiecărui parlamentar din județul în care persoanele își desfășoară activitatea profesională”, au transmis reprezentanții federației.

Sindicaliștii susțin că amploarea drepturilor afectate, “de consecințele indiferenței în formă continuată a decidenților politici față de profesioniștii din Sănătate pot avea grave consecințe”.

“Este evident că în acest context acțiunile cu caracter preventiv la adresa pandemiei trebuie dublate de măsuri care să prevină situațiile în care nemulțumirea va scoate lucrătorii în stradă sau îi va determina să întrerupă activitatea profesională.

Trebuie remarcat faptul că în condițiile în care profesioniștii din Sănătate sunt în prima linie a luptei împotriva pandemiei de cca. 20 de luni, la epuizarea profesională adăugându-se seria de restricții care le afectează viața personală (imposibilitatea luării concediilor de odihnă și seria detașărilor constituind doar câteva exemple), revendicările lor vizează doar acordarea drepturilor ce au ca izvor legea”, adaugă sindicaliștii.

                                                                                                                  Adina Silav