25.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 18:07
No menu items!

Sindicaliștii amenință cu greva la RATB, din motive de siguranță

spot_img

Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti reclamă că la Regia Autonomă de Transport Bucureşti sunt probleme grave, unele care fac imposibilă asigurarea siguranţei călătorilor

București: Un șofer RATB a fost bătut în trafic

Sindicaliștii avertizează că şoferii ar putea refuza să mai iasă pe traseu, nu în semn de protest, ci din motive de siguranţă.

Oamenii sunt nemulțumiți că la nivelul managementului RATB sunt oameni politici, nu specialişti, iar acest lucru a dus la o „situaţie deosebit de gravă”.

Preşedintele executiv al Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, Vasile Petrariu, a declarat că în ultimii patru ani, RATB a avut cinci directori generali, iar din 2014 este condusă de un director interimar, aceeaşi fluctuaţie fiind şi în Consiliul de Administraţie.

Liderul sindical a cerut autorităţilor să înţeleagă că subfinanţarea constantă are consecinţe grave asupra siguranţei cetăţenilor.

Noi avem impresia că, în mod premeditat, autorităţile vor să aducă această Regie în faliment. Sunt tot felul de interese, dar vrem să atragem atenţia Consiliului General al Municipiului Bucureşti, primarului general şi Consiliului de Administraţie că stăm pe un butoi cu pulbere şi vom ajunge să nu mai avem cum să ieşim pe traseu. Trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea faptul că este o mare problemă din punct de vedere al siguranţei circulaţiei

Vasile Petrariu
preşedintele executiv al STB

Sindicaliştii spun că între 80 şi 100 de autovehicule din parcul auto al RATB nu pot fi scoase pe traseu. De asemenea, uzura parcului de tramvaie este de peste 83%, iar a troleibuzelor de peste 90%.

În aceste condiţii, sindicaliştii spun că şoferii ar putea refuza să mai iasă pe traseu, nu dintr-un exces de zel, ci pentru că le este frică să circule, ştiind că nu este asigurată siguranţa lor şi a călătorilor.

S.M.