17 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 17:46

Simularea pentru bacalaureat: 5 elevi dați afară pentru ca au încercat să copieze. Mii de elevi nu au participat din cauza carantinei

spot_img

La simularea examenului de bacalaureat, orgnizată luni, in format fizic, au participat 112.153 de elevi de clasele a XII-a și a XIII-a. Mii de elevi nu au putut să participe la testare, din motive de carantină. Potrivit Ministerului Educației este vorba de elevii a 78 de licee aflate în localități carantinate din cauza incidenței mari de Covid-19.

Potrivit datelor puse la dispoziție de Ministerul Educației, cinci elevi participanți au fost dați afară din examenul de simulare pentru că au încercat să copieze.

Comunicatul integral al Ministerului Educației:

“Informare privind participarea la simularea probei scrise la limba și literatura română – examenul național de bacalaureat, sesiunea 2021

Astăzi, 22 martie 2021, s-a desfășurat simularea probei scrise la limba și literatura română din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea 2021. La această probă au fost prezenți 112.153 de elevi.

Nu au putut participa elevii din 78 de unități de învățământ liceal aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul localității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori, reprezentând aproximativ 5% din numărul total de unități.

Au fost eliminați 5 candidați din cauza unor tentative de fraudă.

Conform procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, au fost aprobate 76 de solicitări de desfășurare a examenului în condiții speciale (la domiciliu, cu prelungirea timpului de lucru, cu asigurarea unui interpret mimico-gestual)”, se arată in comunicatul MEN.