Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Beijing

Calificarea în această fază este recompensată cu un premiu de 107.750 de dolari şi 215 puncte WTA

 simona halep

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Beijing, dotat cu premii totale de 5.427.105 dolari, joi, după un meci maraton cu Andrea Petkovic (Germania/N. 15), câștigat în trei seturi, cu 7-6 (4), 5-7, 7-6 (1), care a durat două ore și 35 de minute.

Simona Halep a reușit un break în meciul cu Petkovic în chiar ghemul al treilea, pentru 2-1, dar nemțoaica a întors imediat scorul (3-2) și cele două au mers cap la cap până în tiebreak, unde Halep a avut 4-0, 5-1, Petkovic a redus diferența la 5-4, dar românca a încheiat setul cu 7-6 (4).

Halep a început bine setul al doilea a condus cu 2-0, a pierdut apoi cinci ghemuri la rând (5-2 pentru Petkovic), însă a avut o revenire puternică, egalând la 5-5. Andrea Petkovic a reușit un nou break și apoi a egalat situația la seturi, cu 7-5.

În setul decisiv, Halep a condus cu 4-0, Petkovici a anulat break-urile româncei şi s-a apropiat la 4-3, Halep a urcat scorul la 5-3, dar germanca a egalat și s-a ajuns din nou în tiebreak, unde românca a învins cu 7-6 (1).

Simona Halep s-a calificat în sferturi, dar numărul greşelilor neforţate, 61 faţă de 44 Petkovici, şi cel al dublelor greşeli, 8-4, reprezintă motive de îngrijorare pentru partida viitoare.

Halep este programată să joace și la dublu, alături de Raluca Olaru, cu perechea spaniolă Garbine Muguruza/Carla Suarez Navarro, în optimile de finală.

La simplu, în manşa următoare a competiţiei de categorie Premier Mandatory, Halep va evolua împotriva învingătoarei din meciul Ana Ivanovici (Serbia), locul 9 WTA şi cap de serie numărul 9 şi Seabine Lisicki (Germania), locul 25 WTA.

Calificarea în această fază este recompensată cu un premiu de 107.750 de dolari şi 215 puncte WTA.

C.A.

NICIUN COMENTARIU