9.8 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 0:34

Simona Halep – în semifinalele turneului de la Madrid

spot_img

simona halep

Simona Halep, cap de serie numărul 4 şi locul 5 WTA, s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului Premier Mandatory de la Madrid, după ce a trecut în sferturile de finală, cu scorul de 6-2, 6-2, de sportiva sârbă Ana Ivanovici, favorita numărul 11 şi locul 12 WTA.

Halep a învins-o pe Ivanovici după o oră de joc.

Simona Halep o va întâlni în semifinalele turneului dotat cu premii în valoare totală de 3.671.405 euro pe jucătoarea cehă Petra Kvitova, a cincea favorită şi locul 6 mondial, care a beneficiat în sferturi de abandonul liderului mondial, americanca Serena Williams.

Simona Halep şi Petra Kvitova s-au mai întâlnit o singură dată, în finala turneului de la New Haven, în 2013. Halep s-a impus atunci cu scorul de 6-2, 6-2.

Pentru calificarea în penultimul act al competiţiei, Halep va primi 390 de puncte WTA şi un cec în valoare de 172.425 de euro.

Aceasta este a doua semifinală de turneu Premier Mandatory pentru Simona Halep, după cea de la Indian Wells, din luna martie, pierdută de româncă în faţa sportivei poloneze Agnieszka Radwanska.