3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 0:44
No menu items!

SIF Transilvania face partajul în familia interlopului Nuredin Beinur

spot_img

Beinur Nuredin

Interlopul Nuredin Beinur pare a avea serioase probleme financiare. Cel puţin aşa rezultă din dosarele pe care le are pe rolul instanţelor de judecată. Astfel, deşi a câştigat definitiv un proces cu interlopul constănţean, SIF Transilvania nu a reuşit să recupereze nici un ban de la acesta. Aşa că SIF a cerut şi a obţinut de la Judecatoria Sectorului 1 încuviinţarea executării silite.

Litigiul dintre cele două părţi durează de mai bine de doi ani. În 2011, Curtea de Apel Braşov l-a obligat definitiv pe Beinur la plata către Societatea de Investiţii Financiare a sumei de 1.700.000 lei plus o dobândă de 132.041,10 lei şi cheltuieli de judecată de 46.000 de lei. Banii reprezintă restul de plată pe care Beinur trebuia să-l achite pentru acţiunile  unei societăţi pe care a preluat-o de la SIF. În continuarea demersurilor de recuperare a banilor, SIF Transilvania a deschis în luna august a acestui an un proces la Judecătoria Mangalia, de partajare a bunurilor comune, în contradictoriu cu Beinur si cu soţia acestuia Oana Cristina Beinur. Prin acest proces, magistraţii sunt chemaţi să stabilească ce cotă parte din bunurile dobândite în timpul căsătoriei îi revin lui Beinur şi cât îi revine soţiei acestuia.

Dacă judecătorii de la Mangalia vor admite cererea SIF, atunci instituţia financiară va putea executa silit bunurile lui Nuredin Beinur.

Urmărit şi de locotenentul lui Nicu Gheară

Stenogramele dosarului în care a fost trimis în judecată Clanul Cămătaru alături de Clanul Sportivilor arată că Nuredin Beinur avea probleme şi în a-i restitui o datorie de zeci de mii de euro lui Sile Cămătaru. În plus, Nuredin Beinur nu a scăpat nici de litigiul cu Daniel Pepy, “locotenentul” naşului său, Nicu Gheară, pentru o datorie invocată în instanţă, de 3,5 miliarde de lei, şi care ar data din 2002.

Deşi, într-o primă fază, reuşiseră să anuleze, la Mangalia, executarea sa silită din 2011, situaţia s-a complicat. Pepy a demarat în 2011 procedurile de executare silită a lui Beinur, urmând ca o instanţă de la Bucureşti să decidă, luna viitoare, dacă admite contestaţia lui Beinur la executarea decisă la Mangalia. Miza economică a războiului dintre cei doi este societatea Univertis, controlată de Beinur, care deţine multe spaţii comerciale pe litoral.

Sofia Marinescu