3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 19:56
No menu items!

Și lipsă, și scumpă. Nicușor Dan mărește prețul la căldură

spot_img

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat, vineri, că preţul gigacaloriei va creşte la circa 600 de lei. Consiliul General va decide cât din această sumă va achita municipalitatea.

Nicușor Dan a precizat că, în prezent, preţul de producţie şi transport este de 490 de lei/gigacalorie, din care bucureştenii plătesc 164 de lei, iar restul reprezintă subvenție plătită de municipalitate.

„Estimarea este că preţul total al gigacaloriei nu o să mai fie 490 de lei, cum este acum, o să fie undeva la 600 de lei, dar asta depinde de mai multe, răspunsul final o să vină de la ANRE prin noiembrie, adică pe 27 octombrie pentru 1 noiembrie. Noi avem un contract (…) cu Comisia Europeană care ne dă acei 300 de milioane de euro ca să reparăm 210 kilometri de conductă şi acel contract are nişte condiţii foarte tehnice în ceea ce priveşte subvenţia. Deci, la 1 noiembrie, când o să aflăm şi tariful pe care ANRE îl stabileşte, Consiliul General, după o dezbatere pe care o să o avem, o să spună şi cât din cei 600 de lei o să fie plătiţi de bucureşteni şi cât o să fie plătit de Primărie în continuare”, a spus Nicuşor Dan la Europa FM.

Și asta în condițiile în care căldura și apa caldă lipsesc din casele bucureștenilor și în acest an.

Primarul Nicuşor Dan s-a arătat îngrijorat, vineri, de numărul mare de cazuri de COVID-19 din Bucureşti, dar nu și deranjat de lipsa condițiilor minime de igienă, precum apa caldă absentă deja de două săptămâni în mii de apartamente din București.

                                                                                                                   Adina Silav