2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 11:53
No menu items!

Nicușor Dan, îngrijorat de numărul mare de cazuri COVID, dar liniștit în legătura cu lipsa apei calde

spot_img

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-a arătat îngrijorat, vineri, de numărul mare de cazuri de COVID-19 din Bucureşti, dar nu este deranjat de lipsa condițiilor minime de igienă, precum apa caldă absentă de două săptămâni în mii de apartamente din București. 

“Mă îngrijorează şi tot ce a ţinut de noi am făcut în acest sens. Adică, ne-a cerut Ambulanţa oameni – (…) am detaşat câţi oameni ne-a cerut Ambulanţa, ca să facă nişte echipe speciale. Au fost, la un moment dat, chiar 200 de oameni detaşaţi de la noi la call center-ul pe care îl organizase DSP-ul pentru a vedea contacţii persoanelor infectate şi a reuşi să testeze şi, în măsura în care se confirmă, să izoleze aceste persoane”, a declarat primarul general, la Europa FM.

Cât despre lipsa apei calde și a căldurii, primarul le-a transmis bucureștenilor că situația se va regla la 1 noiembrie. Aceasta a fost replica lui Nicușor Dan pentru mai mulți ascultători ai Europa FM care au intrat în direct și s-au plâns de faptul că nu au căldură și apă caldă de două săptămâni.

Nicușor Dan a explicat apoi că sunt mai multe probleme și ca va fi mai bine iarna aceasta decât cea trecută. nul dintre motivele pentru care nu toate apartamentele au căldură și apă caldă este faptul că 2 centrale nu au pornit furnizarea căldurii din cauza prețului prea mare la gaze.

„Există niște zone azi care nu au căldură din niște motive: un motiv este că Centrala Progresul nu este folosită pentru că ea duce căldură prin magistrala Ferentari, care este în curs de reparare, dar am spus că este o chestiune de zile. Și mai sunt două zone, cele deservite de Vest Energo și cea deservită de CET Grivița, una privată și una care ține de Primăria Sectorului 1, care nu au început încă din cauza diferenței dintre prețul de cumpărare a gazului, care a explodat, și prețul reglemntat de vânzarea căldurii. Este complet neprofitabilă activitatea. Acest lucru se va regla la 1 noiembrie”, a spus Nicușor Dan la Europa FM.
 
Raluca Dan