28.2 C
București
luni, 15 iulie 2024 - 8:53
No menu items!

Sfânta Lumină de la Ierusalim ajunge la Patriarhie în Sâmbăta Mare

spot_img

Tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim, inaugurată de Părintele Patriarh Daniel, continuă și în acest an. Lumina Sfântă ajunge sâmbătă seara în România.

Tradiția aducerii Luminii Sfinte de o delegație a Patriarhiei Române direct din Ierusalim și distribuirea ei prin Eparhii, în bisericile din întreaga țară, în noaptea de Înviere, a fost instituită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în 2008. Tradiția nu a fost întreruptă nici în timpul pandemiei de coronavirus, în ultimii trei ani.

Reprezentantul Patriarhiei Române, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, va merge direct la Aeroportul din Tel Aviv pentru a transporta candela cu Lumina Sfântă spre București. El a declaat că aterizarea la București va fi în jurul orei 19 seara, în funcție de formalitățile de zbor și culoarul aprobat.

La Aeroportul Henri Coandă, un delegat al Părintelui Patriarh va aștepta Sfânta Lumină pe care o va oferi delegațiilor din țară și ai protoieriilor din București. Delegaţii eparhiilor Patriarhiei Române vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii.

În seara de sâmbătă,  în intervalul orar 19:30 – 20:30, va avea loc pe Colina Bucuriei procesiunea primirii Sfintei Lumini de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la Catedrala Patriarhală, a mai transmis Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Dalia Constantin