16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 1:13
No menu items!

Senatul a votat „pentru” urmărirea penală a fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog

spot_img

Senatorii au votat „pentru” urmărirea penală cerută de DNA pe numele fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog. 98 de senatori au votat „pentru”, 24 „împotrivă” și o abținere, deși toate partidele și-au asumat public că vor vota „pentru” ridicarea imunității. Votul a fost secret cu bile.

Senatorul PSD Florian Bodog a susținut, miercuri, în plen, că nu are nimic de ascuns şi are încredere în Justiţia din România, astfel că nu le cere colegilor parlamentari să voteze împotriva solicitării DNA privind cercetarea sa penală.

„Ştiu că decizia este una politică, cred însă că Senatul şi românii au dreptul să ştie. Fiecare dintre noi răspundem în faţa lui Dumnezeu, răspundem în faţa Justiţiei şi răspundem în faţa oamenilor care ne-au trimis în Parlament. Imunitatea nu trebuie privită ca un privilegiu, imunitatea este garanţia ca un ministru să-şi poată exercita în mod liber mandatul”, a spus senatorul PSD.

Procurorii DNA au cerut Senatului încuviinţarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, pe care îl acuză că atunci când a deţinut poziţia de ministru ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

DNA a mai cerut urmărirea penală pe numele lui Florian Bodog, în același dosar, în 2019, solicitarea fiind respinsă atunci de Senat. Procurorii au revenit acum, susținând că au obţinut date privind comiterea de către fostul ministru a altor patru infracţiuni de fals în înscrisuri şi abuz în serviciu.

Emanuel Stan