29.5 C
București
duminică, 1 august 2021 - 13:26

Senatorul PNL Lucian Iliescu, fost primar la Giurgiu, anchetat

spot_img

Procurorii anticorupție au deschis o anchetă privitoare la modul în care au fost acordate unele contracte de utilitate publică în perioada în care senatorul Lucian Iliescu era primar la Giurgiu

Iliescu giurgiufoto: stirigiurgiu.ro

DNA a anunțat că procurorii fac percheziţii la Primăria Giurgiu, la Consiliul Local Giurgiu şi la alte 11 adrese din judeţ, dar şi în Bucureşti şi Ilfov. Vizat este fostul primar al oraşului, senatorul PNL Lucian Iliescu, pe care procurorii anticorupţie îl suspectează că ar fi acordat preferenţial contracte de utilitate publică.

Dosarul privește infracţiuni asimilate celor de corupţie şi infracţiuni de serviciu, comise în perioada 2010-2012. Procurorii vor să stabilească cum a fost achiziţionată Piaţa centrală din Giurgiu, atunci când Lucian Iliescu era primar.

Lucian Iliescu a fost primar al municipiului Giurgiu timp de 16 ani, din 1996 până în 2012. timp de câteva luni a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, apoi a obținut un mandat de senator. Iliescu este vicepreşedinte al PNL, preşedinte al filialei teritoriale PNL Giurgiu şi prim-vicepreşedintele Ligii aleşilor locali PNL.

M. Nedelcu