10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 6:34
No menu items!

Șeful unui comisariat militar din Ucraina a cerut să fie transferat pe front după ce a fost prins sărutând mai multe femei la birou

spot_img

Colonelul Oleksandr Yarmoșevici, şeful biroului de recrutare şi înrolare din oraşul ucrainean Rivne, a cerut să fie transferat într-o unitate de luptă după ce a fost filmat pe ascuns în timp ce sărută mai multe femei în biroul său, relatează Ukrainska Pravda.

Imaginile, publicate de bloggerul Anatoli Șarii, considerat agent rus şi suspectat de trădare în Ucraina, au provocat indignare în țara devastată de război. Bloggerul a notat că videoclipul, în care se vede cum un bărbat sărută mai multe femei în biroul său în momente diferite, îl prezintă pe „principalul soldat din Rivne, colonelul Oleksandr Yarmoșevici”. După apariţia imaginilor, șeful comisariatului militar din Rivne a cerut transferul la una dintre unitățile de luptă pentru îndeplinirea în continuare a atribuțiilor oficiale.

„Comandamentul nu are pretenții cu privire la îndeplinirea altor sarcini în afara sferei atribuțiilor oficiale. Cu toate acestea, observăm că personalul militar nu ar trebui să-şi rezolve problemele personale la locul de muncă. Ținând cont de reacţia publică după publicarea imaginilor, ofițerul în cauză a întocmit din proprie inițiativă un raport privind transferul său către una dintre unitățile combatante”, a transmis Grupul operațional Vest al armatei ucrainene. Într-o declarație pentru publicația „Rivne Vecearnîe”, Oleksandr Yarmoșevici a spus că este vorba despre o campanie de discreditare în condițiile în care „a acționat conform conștiinței sale și nu a luat mită”.

D.Constantin