4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 18:08
No menu items!

Șeful PSD Iași: Îi cer lui Dragnea și Grindeanu să abroge OUG 13. Florin Iordache să demisioneze

spot_img

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, liderul organizației județene PSD Iași, a cerut, joi, într-o conferință de presă, președintelui Liviu Dragnea și Guvernului Grindeanu abrogarea „de urgență” a OUG 13/2017, adoptată marți seara, precum și demisia ministrului justiției, Florin Iordache.

Mihai Chirica a precizat că transmite acest mesaj din calitatea de lider al organizației PSD Iași și propune Guvernului și lui Liviu Dragnea abrogarea „la fel de urgent” a OUG 13/2017, înaintarea unui proiect de lege Parlamentului României o dezbatere publică și consultarea specialiștilor și a societății civile.

Liderul PSD a declarat că trebuie „să se refacă pactul social și politic cu românii”, iar țara nu are nevoie de tensiunile create în jurul actelor normative referitoare la justiție și, de aceea, solicită demisia ministrului Florin Iordache, pe care îl consideră „singurul vinovat” de această situație. „Avem nevoie de oameni competenți, de oameni care să privească cu demnitate în ochii românilor”, a menționat primarul Iașiului.

Pe de altă parte, el îi reproșează liderului PSD, Liviu Dragnea, că nu a știut să se înconjoare de oameni competenți și să țină cont de sfaturile adecvate și că îi solicită acestuia să corecteze greșelile comise. „Este un om puternic, care a reușit să se organizeze într-un mod exemplar, încât a putut să câștige aceste alegeri într-un mod profesionist. Îi reproșez că nu știe să își aleagă oamenii, să pună oameni competenți în jurul lui și nu știe să țină cont de sfaturile oamenilor care contează. Îi cer să corecteze greșelile comise, are și puterea și responsabilitatea să o facă”, a afirmat Chirica, el adăugând că nu își dorește personal să conducă PSD.

Valeriu Motoc