7 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 18:47
No menu items!

Șeful DNA Ploiești, Lucian Onea, a demisionat după ce a fost pus sub acuzare de Parchetul General

spot_img

Procurorul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, a demisionat, marți, de la conducerea “unității de elită” (așa cum era numită structura din Ploiești a DNA chiar de Laura Codruța Kovesi), după ce a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului General, în dosarul ce vizează falsurile și abuzurile care ar fi fost comise de acesta și de subordonați ai săi. Informația a fost făcută publică de Antena 3, care citează surse judiciare. 

Marţi, după audierea sa la Parchetul General, Lucian Onea a declarat că procurorii i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile.

Mi-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile. Urmează să administrăm probe în vederea aflării adevărului. Fiecare o să răspundă pentru faptele pe care le-a făcut“, a spus Onea. El a afirmat că nu vrea să discute detalii din dosar şi că urmărirea penală este secretă. Onea s-a declarat, însă, nevinovat în acest dosar.

Şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi fostul procuror DNA Mircea Negulescu sunt urmăriţi penal într-un dosar aflat pe rolul Parchetului General.

Potrivit unor surse judiciare, cei doi sunt acuzaţi de participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a anunţat, pe 13 februarie, că procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică efectuează cercetări într-o cauză constituită în urma unei plângeri formulate după difuzarea înregistrărilor de la DNA Ploieşti. “Secţia de urmărire penală şi criminalistică efectuează cercetări într-o cauză penală constituită ca urmare a înregistrării unei plângeri penale şi care vizează aspectele prezentate de către mass-media. Totodată, Inspecţia Judiciară – din oficiu şi la solicitarea preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii – efectuează verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare cu privire la aceleaşi aspecte”, preciza PÎCCJ.

Postul de televiziune Antena 3 a prezentat, începând din 11 februarie, mai multe înregistrări audio în care erau redate discuţii ale procurorului-şef al Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA, Lucian Onea, cu fostul deputat Vlad Cosma, trimis în judecată într-un caz de corupţie, referitoare la falsificarea unor probe din dosare.

R.D.